top of page

OM FINNSKOGEN RETREAT

Finnskogen Retreat har siden 2017 vært en non-profit-virksomhet,

og drives primært av idealisme og frivillig arbeid.

IMG_9665.jpg

Bodil Skadberg

Grunnlegger og eier av Finnskogen Retreat.

Gestaltterapeut under utdanning.

Daglig leder, administrator, veileder, Enneagram-coach, yogainstruktør og meditasjonslærer.

Les om historie og intensjon 

Anker Bodil Skadberg


NOEN AV SENTERETS SAMARBEIDSPARTNERE OG BIDRAGSYTERE

IMG-ani.JPG

Ani Könchog Lhamo

Ani er ordinert nonne fra den

tibetansk-buddhistiske tradisjonen og utdannet psykolog. Hun har lang erfaring fra meditasjons- og stilleretreats både i Norge og utlandet. 

marit moan_edited_edited.jpg

Marit Moan

Marit Moan har - i tillegg til å være psykologspesialist, praktisert meditasjon innenfor østlig psykologi (tibetansk buddhisme) siden 1999, og har formell sertifisering som mindfulnessinstruktør og meditasjonsformidler fra 2013. Hennes tilnærming er emosjonsfokusert og opplevelsesnær.

Hun har spesielt fokus på å styrke evne til selvmedfølelse, selvaksept og selvomsorg.

Mer om Marit Moan og hennes praksis: 

https://www.psykologmoan.com/

PHOTO-2022-04-08-11-11-45.jpg

Roos van der Laan

Roos jobber som coach, sertifisert mindfulness-instruktør og mentor, bosatt i Nederland. Hun har bakgrunn som dramaterapeut og har jobbet med grupper og 1:1 med personlig utvikling og bevisstgjøring. Naturen er en stor kilde til inspirasjon i hennes arbeid og privatliv. Det er stedet hvor vi husker hvem vi egentlig er og hvordan vi kan oppnå dyp indre stillhet. "Jeg hjelper folk å få kontakt med hjertet sitt og leve fra kjernen."

Roos driver sin egen praksis i Amersfoort:

https://roosvanderlaan.com 

Cecilia Csiki Image.jpeg

Cecilia Csiki

Cecilia praktiserer og underviser yoga med en intensjon om genuinitet og ydmykhet, og inviterer til mykhet og lek i timene. 

Hun har utdanning innen Hatha yoga, og videreutdanning i "Yoga som terapi," og er opptatt av å gjøre yoga enkelt, trygt og tilgjengelig for folk, med det utgangspunktet de har.

Hennes bakgrunn som sykepleier har lært henne viktigheten av egenkjærlighet og -omsorg, og har gitt henne en dypere forståelse av det holistiske mennesket. 

Caroline Hargreaves.jpg

Caroline Hargreaves (Ináya)

 

Økoterapeut, yogalærer og kunstner med bakgrunn fra diplomati og fredsprosesser. Hun er kvinnen bak Norwegian Sage, en portal for bevissthet rundt helhet, natur og regenerativ væren. Caroline er meditasjonslærer på sommerens personlige retreat, og holder også egne kurs og retreats med fokus på dyp kontakt med indre og ytre natur. Mer om Caroline: 

www.norwegiansage.com

Tarjei Tveiten.JPG

Tarjei Tvedten

 

Frivillig 2023

Anker 1
Anker Roos
Cecilia
Finnskogen Retreat

BAKGRUNN FOR FINNSKOGEN RETREAT

Bodil Skadberg 

Finnskogen Retreat er resultatet av en visjon som har

inspirert og drevet meg i flere år. 

Bak meg har jeg mange års erfaring fra sosialt arbeid og ledelse.

I forlengelsen av ambisjoner og stort ansvar opplevde jeg etterhvert

en mer og mer hektisk hverdag, høye krav og tidspress, stor

arbeidsmengde og økte forventninger både fra andre og meg selv.

Sakte gikk livet fra å være spennende og givende til å være preget

av stress. Livskvaliteten var borte og hverdagen var vanskelig.

Jeg sluttet i jobben og lette etter en ny vei for å helbrede mitt

kaotiske sinn. 

Et langvarig opphold ved et mindfulnessretreat i Chiang Rai,

Thailand, ble vendepunktet for meg. Meditasjon og stillhet i et

helende fellesskap gjorde meg langsomt klar over mine egne

tankemønstre, og etterhvert lærte jeg å gi slipp på disse, og skape

nye, positive måter å snakke til meg selv på. 

Vi kan betrakte kriser som gaver og muligheter, et tilbud, et forslag til endring. Vi står plutselig overfor noen større valg, og kan finne ut mer om hvem vi virkelig er, bak roller og fasade. Vi kan slippe tak i noen etablerte vaner, fysiske eller mentale, og bli mer autentiske og ekte. Dypt inni krisene finnes det skatter - uante anledninger som vi ikke hadde sett uten motgang. Utsikt til noe nytt. 

 

Mine egne kriser har vist seg å være uvurderlige muligheter for meg, og det jeg har lært vil jeg dele.

Bodil-Skadberg

I tillegg til utdanning innen psykoterapi og pedagogikk, og lang erfaring innen ledelse, spesialpedagogikk, sosialpedagogikk og økologisk jordbruk, er jeg utdannet yoga-  og mindfulnesslærer og har studert og praktisert ulike meditasjonsteknikker siden 2009. Jeg underviser mennesker med stressrelaterte vansker, depresjon og angstlidelser, og veileder enkeltpersoner i kriser, mennesker som leter etter dypere mening, og andre typer utfordringer. Les mer om veiledningen her.

 

For meg er meditasjon en viktig kilde til innsikt og indre ro, balanse og visdom. Meditasjon gjør livet mitt rikere og mer nyansert, og jeg blir mer klar over mangfoldet, i meg og rundt meg. Meditasjonspraksisen gjør det også enklere å forstå meg selv og andre, og ha medfølelse og kjærlighet til alt levende. Det gir meg en adskillig større evne til å være tilstede i det jeg gjør, og i det jeg er. 

 

Formålet mitt med å skape Finnskogen Retreat er å gi andre mennesker muligheten til å komme sammen i et trygt og støttende fellesskap og praktisere meditasjon, stillhet, yoga og andre helende aktiviteter. Slik kan vi kultivere indre vekst. Vi kan bli kjent med vår sårbarhet, vårt mot og vår styrke. Vi kan finne innsikt og visdom, utvikle tillit og tålmodighet, og oppleve kjærlighet og fellesskap. 

finnskogen03.png
bottom of page